Bryg den perfekte øl selv

04 marts 2020
Lotte Hindsberg
Bryg den perfekte øl selv

En ny spændende hobby er fuldt i kølevandet med, at der er kommet flere special øl på det danske markedet fra de nye microbryggerier og det er selv at forsøge sig med ølbrygning. Der er gode muligheder for selv at lære at lave øl. Der findes mange bøger, der beskriver hvordan man brygger øl. De beskiver også forskellen i ølbrygningen i de forskellige lande. Der er også et utal af videoer på blandt andet YouTube, der også gennemgår de forskellige faser i ølbrygningen. Sidst men ikke mindst, findes der også øl kurser, hvor du på en eftermiddag og aften kan lære at brygge din egen øl. Du vil få den øl med hjem, som du har brygget, så husk at arrangere transport hjem.

Hvad skal du bruge til at brygge øl

Der skal kun 4 ingredienser til at brygge en almindelig god basis øl og det er vand, humle, malt og gær. Derudover skal du også have et bryganlæg som du skal bruge til at brygge øllet på. Du kan købe et godt startsæt og komme igang uden at skulle bruge af arvesølvet men det er også muligt at købe mere avanceret bryganlæg. Se på https://www.albryg.dk/olbrygning. Ølbrygning er en sjov hobby der er lige så tilpas teknisk at der er lidt udfordring i at brygge øl, samtidig med at du også skal have styr på de forskellige ingredienser og hvordan de virker sammen og hver for sig. Det er nemlig ikke nok blot at kunne det tekniske bag ølbrygning. Du skal også have en god basisviden om de forskellige krydderier og special ingredienser. 

Øl har været kendt i Danmark i over 5000 år, men 8000 år på verdensplan og det har indtil middelalderen været kvindernes ansvar, at brygge den daglige øl, som nemt kunne løbe op i 5 liter pr. person.

Flere Nyheder