Der findes mange biler – hvilken passer til dig?

21 september 2018
Anders Lundtang Hansen
Der findes mange biler - hvilken passer til dig?

Så har du måske for første gang erhvervet dig dit længeventede kørekort, som lige passede sammen med, at du var fyldt 18 år, så du bogstaveligt talt kunne drøne ud på landevejene og motorvejene med lån fra en af dine forældres biler.

Eller også er du kommet et godt stykke forbi de 18 år, før du mente, du var blevet moden til at få dig et kørekort eller reelt havde brug for det til at køre bil.

Men nu melder det store spørgsmål sig så, at når der findes så mange biler, så mange typer, så mange modeller, så meget ekstraudstyr og teknisk innovation på området, hvilken bil skal man så vælge til sig selv?

Hvis du for eksempel kigger på biltorvet, vil du se, at der mindes mange forskellige bilmodeller, du kan vælge iblandt, men det siger ikke så meget om, hvilken en der passer til dig, og det vil ikke være alt for heldigt bare at vælge en efter den farve, der passer til dig.

Hvis du ikke har kendskab til bilmekanik, anbefaler vi, at du rådfører dig med en, der har, før du giver dig i kast med dit første – eller femte eller videre – køb af en bil.

Det ønskværdige er selvfølgelig, at du bare kan købe den største, hurtigste og flotteste sportsvogn, der findes på markedet, men sandheden er imidlertid, at hvis du bor i Danmark, så er det rasende dyrt at købe en bil fra ny med alle de afgifter, der i nogle tilfælde overstiger bilens egenværdi med 100 procent. Så at købe en bil fra ny, og endda en af de rigtig dyre, er nok noget, de færreste har råd til.

Men hvad skal du reelt bruge bilen til? Er det til kørslen af børnene? Små hurtige indkøb i den lokale dagligvarebutik? Eller er det længere ture hver dage frem og tilbage fra arbejde, eller er vi ligefrem ude i, at du vil tage på længere bilferier med din nye øse?

Rådfør dig med en ekspert, der kan guide dig med, hvilke biltyper der mindst går i stykker, kører længst på literen og passer til dit temperament.

Kør forsigtigt.

 

Flere nyheder

06. oktober 2021

Køb din nye VW brugt