Forlæng levetiden på din terrassedør

18 april 2022
Steffen Hansen

advertorial

En terrassedør er en fantastisk måde at få udendørslivet ind i dit hjem på og nyde den friske luft og det naturlige sollys. Det er dog vigtigt at passe godt på din terrassedør for at sikre, at den holder i mange år.

I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på nogle initiativer du kan tage, for at forlænge levetiden på dine terrassedøre. Mange af disse tips er også brugbare på generelle døre, glasoverflader og vinduer.

døre

Vedligeholdelse er nøglen

Rengør glasset regelmæssigt. Dette vil hjælpe med at fjerne snavs, støv og pollen, der kan ophobes med tiden og gøre det svært at se gennem døren. Derudover er det vigtigt at smøre dørens bevægelige dele regelmæssigt. Dette vil hjælpe med at forhindre, at døren hænger fast, og gøre det lettere at åbne og lukke den. De bevægelige dele er ofte udsat for vejrets forskellige elementer såsom frost, regn og sol. Sammen med snavs og andet skidt, er dette en perfekt kombination for rust.

Bliver terrassedøren beskadiget på grund af manglende vedligeholdelse, kan dette føre til utætheder, som i sidste ende kan betyde fugt og tab af varme. Chancen for at du bor et sted, hvor der nogen gange er kolde sæsoner, er rimelig stor. Ved at have et utæt hjem, ender du også med at betale mere i varme- og el, da dit hjem konstant varmer op. Derudover er der også en større chance for at få fugt i fundamentet eller for skimmelsvamp. Dette medfører naturligvis en række sundhedsskadelige efterfølger, som straks er et alvorligt problem.

Ved at tage disse enkle skridt kan du sørge for, at din terrassedør ser godt ud og fungerer korrekt i mange år fremover. Det vil også hjælpe dig med at undgå de tidligere nævnte sikkerhedsrisikoer. 

Er du interesseret i at vide mere om hvordan du vedligeholder din døre, så er der rig mulighed for at finde mere information på nettet eller i dit lokale byggemarked.

Flere Nyheder