Hvad kan bedst betale sig – udskiftning eller emaljering af badekar?

24 september 2021
Emilie Ann Jacobsen

Hvis dit badekar ikke længere er så pænt, har du måske overvejet at udskifte det. Du har måske også fundet ud af, at der er noget, der hedder badekar emalje, hvor du kan give dit badekar en ny emalje og dermed også et nyt udseende. Men hvilken skal du så vælge? Hvad er billigst af de to? 

Hvis du vil have lagt ny badekar emalje, koster det fra 6000 kroner, hvis du vil have en professionel som Emaljespecialisten til at gøre det. Det er klart det bedste for dig, at du gør det, da du vil få det flotteste og mest holdbare resultat på den måde. Du kan godt emaljere badekarret selv, men det vil typisk ikke være lige så pænt eller lige så holdbart. 

Du kan godt finde badekar, der er billigere end 6000 kroner. Hvis du udelukkende ser på det ud fra prisen på det nye badekar, kan emaljering altså ikke umiddelbart betale sig. Du skal dog huske, at du også skal have fjernet det gamle badekar og installeret det nye. Det er altså noget, der kommer til at koste dig en del penge, når du skal have håndværkere til det. Derfor vil det i sidste ende blive dyrere. 

Mere bæredygtigt at emaljere det gamle badekar

Hvis du vil vælge den mest bæredygtige løsning, er det også bedst, at du sørger for at emaljere dit gamle badekar. I vores kultur er der alt for meget fokus på brug og smid væk og på at købe nyt. Det er noget af det, der har medvirket til de klimaproblemer, som vi har i dag. 

Hvis du gerne vil være med til at gøre op med dem, er det altså vigtigt, at du sørger for at genbruge så mange af dine gamle ting som muligt. Ved at give dem et nyt udseende kan du have glæde af dem i mange år fremover. 

Flere Nyheder