Hvad kan eBoligadvokat hjælpe med?

22 oktober 2020
Astrid Pedersen

Står du for at skulle investere i et hus eller i en lejlighed – og vil du gerne sikre dig at handelen foregår på tryg og sikker vis? Så bør du henvende dig til en boligadvokat. Med en boligadvokat til hjælp er du sikker på at få den bedste rådgivning angående køb af boligen. Og så er du sikker på at boligdrømmen ikke går hen og udvikler sig til et mareridt.

Tinglysning af skøde hos din boligadvokat

Når først din bolighandel er sikkert i hus må du endelig ikke glemme at få opdateret det til boligen hørende skøde. Skødet er den eneste officielle – og offentligt tilgængelige – dokumentation for boligens aktuelle og retmæssige ejer forhold.

Er skødet ikke opdateret med dine oplysninger vil det stadig være den forrige ejer som står opført deri. Dette betyder at han eller hun vil kunne bruge skødet som dokumentation for ejerskab over boligen. Dermed vil vedkommende kunne optage lån med huset eller lejligheden som sikkerhed – og endda have mulighed for at sælge boligen endnu en gang.

Denne situation ønsker du selvfølgelig ikke at stå i. Derfor bør du lade boligadvokaten forestå opdatering og tinglysning af skødet. En tinglysning er den procedure ved hvilken skødet bliver vitterliggjort og optaget i det offentligt tilgængelige register kaldet Tingbogen. Tingbogen ligger online, og alle med internet adgang kan se hvem der ejer en bolig samt hvad der skyldes i boligen og hvad boligen kostede ved seneste handel. Og når først du står opført i Tingbogen som boligens ejer skal der en ny tinglysning til førend dette kan ændres.

Når du skal have tinglyst dit skøde skal der i denne forbindelse betales en tinglysnings afgift. På https://eboligadvokat.dk/beregn-tinglysningsafgift/ kan du ud fra oplysninger om boligens pris samt størrelsen på dit realkredit lån og dit bank lån beregne tinglysnings afgiftens størrelse.

Flere Nyheder