Hvordan hjælper man en forælder med et alkoholproblem?

06 januar 2019
Lykke Holzmann Søby
Hvordan hjælper man en forælder med et alkoholproblem?

Du kan ikke tvinge nogen til at ændre sig. Du kan ikke få dem til at holde op med at drikke eller at drikke mindre. Du kan ikke få dem til at blive i alkoholbehandling, når de først er kommet derind. Du kan ikke engang få dem til at se, at de har et problem. Det bedste du kan gøre, er at sige til dem er at du tror, ​​at de har et problem der kræver alkoholbehandling.

Hvis du er bekymret for, at din forælder er alkoholiker, kan du være bange for at sige det til dem. Måske bliver de vrede, råber ad dig eller bliver voldelige. Du er måske bange for at de laver en scene foran andre, ikke længere vil tale med dig eller fortsætter drikkeriet i al hemmelighed. Det er alle ting der er sket med andre, men de behøver ikke at ske for dig. Nedenstående er en liste over retningslinjer, der kan hjælpe dig med samtalen om alkohol med den forælder, som du tror har et problem. Hvis du virkelig er bekymret over en voldelig reaktion, er det dog bedst at ikke have samtalen alene.

Husk at samtalens punkt ikke er at overbevise dem om, at de har et problem der kræver alkoholbehandling, men at lade dem vide, at du er bekymret for dem.

Start ikke samtalen, når personen er beruset.

Start ikke samtalen, når du er beruset.

Start samtalen ved at sige, at du bekymrer dig om personen.

Understreg at du har denne samtale, fordi du er bekymret for deres velbefindende.

Det du siger, skal komme fra dig – ikke et generelt perspektiv. “Jeg er bekymret over, hvor meget du drikker. Jeg har bemærket, at din adfærd har været anderledes. Jeg tror, ​​du har et problem. “

Oprems adfærd og hændelser, du har observeret, og hvorfor de bekymrer dig.

Hvis du føler det gavner samtalen, kan du fortælle hvordan deres adfærd påvirker og skader dig.

Samtalen skal gå begge veje, så de ikke føler sig overrumplet. Stil derfor åbne spørgsmål.

Hvis personen nægter at er der et problem, så prøv igen en anden gang.

Fortæl personen at du holder af dem, og at der ingen skam er i at komme i alkoholbehandling.

Flere Nyheder