Hvornår skal barnet starte til fodbold?

Hvornår skal barnet starte til fodbold?

Fodbold er en god aktivitet, specielt for børn. Denne holdsport vil holde dem fysisk og mentalt aktive, lære dem samarbejde og følge lederskab, udvikle disciplin og skabe venskaber med andre spillere. Hvis du ønsker, at dit barn skal høste fordelene ved sporten tidligt, er det bedst at starte, når de er små. Men hvornår kan man introducere barnet til fodbold?

Du kan faktisk allerede begynde allerede fra dit barn er tre til fem år gammelt. På det tidspunkt kan du bare købe en let bold og lege med dem derhjemme. Spark lidt til fodbolden sammen, og giv dem god tid til at øve sig med bolden. Du kan bruge små fodboldmål til at lære dem, hvordan de scorer mod dig og hjælpe dem med at lære de grundlæggende teknikker.

Når dit barn er fem år, kan du beslutte, om de er klar til at komme på et fodboldhold. Programmerne til denne aldersgruppe handler mere om at have det sjovt og mindre om konkurrence. Børnene lærer spillet at kende med lette øvelser og grundlæggende teknikker. Når de er syv eller ældre, kan de få mere konkurrencedygtig træning og begynde at deltage i rigtige kampe.

Pas på ikke at presse barnet
Hvis man skubber for meget for at barnet skal blive den næste Messi, risikerer man at de mister interessen. Hvis de begynder at miste interessen for aktiviteten efter et stykke tid, skal du gå videre til noget andet. De vil så være mere begejstrede for at komme tilbage i det senere. Vedligehold interessen ved selv at spille fodbold med dem. I kan se professionel fodbold sammen eller sportsfilm, hvis du ikke er en professionel sportsfan. Du kan lære dit barn at sporten handler mere om teamwork og sjov end noget andet. Spændingen ved professionel sport vil skabe gode minder forbundet med fodbold.

Flere Nyheder