Maling af badekar – når dit gamle badekar skal stå som nyt

02 august 2019
Astrid Pedersen
Maling af badekar - når dit gamle badekar skal stå som nyt

Er dit gamle badekar med tiden blevet plettet og skrammet i en grad, så det ikke længere indbyder til lange, varme karbade? Overvejer du kraftigt at skrotte badekarret til fordel for et nyt et af slagsen, eller måske endda rive det ned og i stedet bygge en smart og plads besparende bruseniche? Så bør du tænke dig godt om. For dit gamle badekar kan faktisk vise sig at være et aktiv, når du står for at skulle sælge dit hus eller din lejlighed.

Badekar – en efterspurgt feature

Mange boligkøbere går nemlig specifikt efter en bolig med et badekar. Især blandt de yngre boligsøgende er efterspørgslen stor. Dette skyldes, at et badekar ikke alene er en skøn ramme om en herlig hjemmespa, som kan give dig stor glæde og afslapning i hverdagen. Badekarret er også utroligt praktisk for børnefamilier. De små elsker at hygge sig i et rummeligt badekar frem for i en balje i en snæver brusekabine. Med et badekar kan der blive plads til såvel legetøj som leg med bobler og skum – og såmænd også til mor eller far, hvis en af dem har lyst til at hoppe med i bad.

Rensning og emaljering af badekar – når badekarret skal være lækkert igen

Men hvis dit badekar er præget af gullige eller brune plamager fra kalk og okker, som har aflejret sig i den slidte emalje, er badekarret ikke alene grimt og uappetitligt at se på. Det er også direkte uhygiejnisk at bade i. Der kan nemlig gro bakterier og svamp i såvel aflejringer som i ridser og skrammer, som uvægerligt opstår, når emaljen bliver slidt. Og så kan det ikke anbefales at bade små børn i badekarret. En dygtig badekarsmaler kan dog på få timer rette op på disse misfarvninger, og genskabe emaljen som den var da badekarret var helt nyt.

Læs mere på badekarsmaler.dk

Flere nyheder

06. oktober 2021

Køb din nye VW brugt