Sådan finder du den bedste farve til dit hus

20 maj 2020
Heidi Kirkebække

Nogle er slet ikke i tvivl… Selvfølgelig skal huset males gult. For mange andre er valget ikke helt så ligetil. Der er jo et utal af muligheder, og for de fleste af os er det et stort og vigtigt projekt at få malet huset. Det er ikke noget, vi sådan bare lige gør igen om et par måneder, blot fordi farven alligevel ikke blev helt, som vi havde forestillet os. Men hvordan finder man så den helt rigtige farve, som passer godt til ens hus, og som man bliver glad for i lang tid? Der er i hvert fald nogle ting, man kan sørge for at være opmærksom på…

Et hus er mere end en facade
Det er vigtigt for helhedsindtrykket, at den farve, du vælger til facaden, spiller godt sammen med farverne på for eksempel vinduer, døre, tag, udhæng, sokkel og altan. Tænk med andre ord på helheden og ikke blot på facadefarven i sig selv.

Dit hus står ikke alene
Tæt ved dit hus er der måske andre bygninger – en carport eller naboens hus for eksempel. Det kan også være, at du har en markant træterrasse, eller at huset er omringet af et stort stakit. Kig dig godt omkring og tænk farverne i omgivelserne med ind i overvejelserne, når du skal vælge farven til dit hus. Især – selvfølgelig – de farver i omgivelserne, som du ikke bare kan ændre på. 

Kontraster fremhæver detaljer
Overvej om der er detaljer ved huset, som du ønsker at fremhæve. Det kan for eksempel være, at huset har flotte vinduer, som du gerne vil have fokus på. Eller det kan være, at hoveddøren skal stå tydeligt frem. De detaljer, der skal fremhæves, skal have en stærk farve. Jo mere kontrast der er mellem farverne på huset, jo tydeligere fremstår detaljerne. 

Prøv dine ideer af på profesionelle
Søg gode råd og inspiration hos din maler. Det kan være, at din egen idé er rigtig god, men kan blive endnu bedre, hvis den justeres en lille smule. Malerkanonen – dit professionelle Malerfirma Ejby kan hjælpe med både farvevalg og naturligvis selve malerarbejdet.   

Flere Nyheder