Skal du låne penge?

06 februar 2020
Cecilie Mortensen
Skal du låne penge?

Når man skal låne penge, så har du måske allerede opdaget, hvordan der er mange udbydere at vælge mellem. Det gælder både, hvis du skal bygge til sommerhuset, du skal have nyt køkken, du ønsker penge til en rejse, et bryllup eller andet du har i tankerne. 

Selvom man tænker, at det derfor også må være nemmere at tage et lån, så er der stadig ting, man skal gøre sig overvejelser omkring. For jo nemmere det er at låne penge, desto mere skal man også overveje, hvad der følger med lånet. Med det menes der, hvilke omkostninger, der følger med lånet. For ligesom når man låner penge i banken, så er der også gebyrer og renter på kviklån, forbrugslån, minilån, mobillån m.m. Og det er naturligvis altid en idé at gøre sig nøje overvejelser, før man begynder at ansøge. 

Husk dette når du låner

De forskellige gebyrer og renter der er forbundet med lånet, er et udtryk for, hvad du skal betale tilbage på de penge, du låner. Der er derfor også vigtigt, at sætte sig ind i det beløb, som f.eks. skal afdrages med hver måned. For selvom nogle lån eksempelvis slår på at de er rentefrie, så vil der formentlig stadig være noget ekstra, du skal betale udover lånebeløbet. 

Uanset hvor meget eller lidt du skal låne, så er det altid en idé at ligge et budget. På den måde har du en fornemmelse af, hvad der er realistisk for dig at låne, ift. hvor meget du skal betale tilbage om måneden. Det kan nemlig være en idé, at man stadig har et fint rådighedsbeløb, selv efter de månedlige renter er betalt.  

Et af de steder hvor du både kan ansøge om et lån er på forskellige sammenligningssider. Her kan du ofte også læse mere omkring de ting, du skal kigge efter. 

Flere Nyheder