Tag dit liv tilbage med en effektiv alkoholbehandling

15 oktober 2019
Astrid Pedersen
Tag dit liv tilbage med en effektiv alkoholbehandling

Er du alkoholiker, eller er du på vej ud i et misbrug af alkohol? Så bør du hurtigst muligt søge hjælp. Et misbrug som alkoholisme går nemlig ikke i sig selv igen. Det kræver afvænning og behandling – og dette bør foregå i professionelt regi.

Hvorfor udvikler nogle mennesker et misbrug af alkohol?

Spørgsmålet om hvorfor nogle mennesker udvikler afhængighed og misbrug mens andre går fri svæver frit i vinden. Mange undersøgelser peger på en sammenhæng imellem svigt og måske endda misbrug i barndommen – en opvækst i et misbrugsramt hjem, med alt hvad dette kan medføre af psykiske og mentale traumer, kan virke befordrende for udvikling af blandt andet alkoholisme.

Samtidig er der belæg for at antage, at visse mennesker er særligt genetisk disponerede for at udvikle et afhængigheds betinget misbrug. Mest sandsynligt er det dog, at et misbrug udvikles på baggrund af et sammenrend af faktorer, for eksempel et anlæg for misbrug samt ydre omstændigheder. Meget tyder eksempelvis på, at mange mennesker er i farezonen for at blive alkoholikere, når de søger trøst på bunden af flasken i forbindelse med hårde og livs ændrende begivenheder, som for eksempel økonomisk ruin, hårde skilsmisser, eller sygdom og død i familien.

Kan alkoholisme helbredes?

Som alkoholiker vil man altid have en tendens til at udvikle et misbrug, og det eneste, man kan gøre, er at afholde sig fra de våde varer. Dette kan godt være en svær proces, derfor bør du søge professionel hjælp – for eksempel hos et misbrugscenter som Stien Behandlingscenter.

Stien Behandlingscenter er et center til behandling af misbrug, som især er specialiseret i afvænning af alkoholikere. Her får du professionel behandling fra start til slut, og tilbud om opfølgende møder og samtaler. På den måde kan du hjælpe dig selv fri af afhængighedens favntag, og lægge misbruget på hylden. Læs mere på om Stien Behandlingscenter alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere nyheder

06. oktober 2021

Køb din nye VW brugt