Undgå ulykker med elektricitet – få hjælp fra en autoriseret elektriker

09 december 2018
Astrid Pedersen
Undgå ulykker med elektricitet - få hjælp fra en autoriseret elektriker

Ved renovering eller ombygning af din bolig, er der mange ting, du skal tage højde for. En af dem er selvfølgelig omfanget og rækkefølgen af de opgaver, som skal udføres i forbindelse hermed. Har du valgt selv at være byggeleder på dit projekt i stedet for at benytte dig af total entreprise, er det en god idé på forhånd at skabe kontakt til de fagfolk, du får brug for til opgaven – her under den autoriserede elektriker.

Hvorfor skal jeg benytte mig af en autoriseret elektriker eller el-installatør?

Som hovedregel er det en rigtig god idé at kontakte et professionelt elektriker firma, hvis du skal lave noget som helst i dit hjem, som kommer til at berøre de elektriske installationer. Det er nemlig forbudt ved lov selv at ændre på de faste installationer i en bygning.

Med ”faste installationer” menes de ledninger, kontakter, samlinger med videre, som du ikke kan tage med dig, når du fraflytter din bolig. Dette betyder, at du for eksempel gerne selv må skifte pæren i din lampe, og du må også godt skrue de ydre dele af din stikkontakt eller din lyskontakt og erstatte dem med nye – det kan for eksempel være, at du ønsker dig en lysdæmper, eller blot en pænere kontakt. Men til stort set alt andet skal du bruge hjælp fra en autoriseret elektriker.

Skal du for eksempel have afviklet eller flyttet et eksisterende strøm udtag, eller oprettet et helt nyt (og derfor have trukket strømførende kabler), er det nødvendigt, at du kontakter en dygtig elektriker med autorisation til at udføre denne slags opgaver. Elektricitet er nemlig ikke helt ufarligt at fuske med. Du kan risikere at blive ophavsmand til en elektrisk brand i din ejendom, eller forårsage livsfarlige elektriske stød – og på den måde, i aller værste fald, få andre menneskers liv og førlighed på samvittigheden.

Find din nærmeste elektriker hos https://www.henrikfrost.dk/ 

Flere Nyheder